Офіційний блог Проданчука Миколи Георгійовича

Це блог Проданчука Миколи Георгійовича.

неділю, 7 червня 2009 р.

Звернення

Шановні співвітчизники!

Не дивлячись на те, що я хворий і отримую курс інтенсивного лікування, прочитавши 7 червня Подання Старшого слідчого Генеральної прокуратури О.А.Каліфіцького до Прем’єр-міністра, я не міг не зробити цієї заяви.
У Поданні від 18.05.09 сказано, що слідство закінчене і те, що я один винен у смерті дитини в Краматорську.

Це велика неправда.

Але як видно, мене призначили винним.

Зараз, виборюючи право на захист від беззаконня, я захищаю право усіх нас не бути призначеними винними, і в суді я це доведу .

Але крім захисту від беззаконня, ми маємо право на захист від хвороби.

Я хочу сказати про проблему, більш важливу, ніж моя персональна.

Це – проблема вакцини.

Як видно із подання, слідство не має жодних претензій до якості вакцини, жодних претензій до документів, якими дозволено її застосування і до посадових осіб, які ці документи створили і підписали.

Таким чином, додаткова імунізація здійснювалася якісною вакциною на підставі законних дозволів на застосування.

Під час кампанії додаткової імунізації сталася смерть дитини.

Це – трагедія, і як батько, я переживаю її незалежно від причин цієї смерті.

Але ця трагічна подія була використана політиками, через що медична проблема почала вирішуватися не лікарями, а прокуратурою.

Приписом Генеральної прокуратури від 17 травня 2008 року додаткова імунізація зупинена у всій країні.

Вже рік вакцина в холодильниках. Термін її придатності закінчується в серпні-вересні цього року.

У слідства ще в липні минулого року були усі докази того, що вакцина якісна і смерть дитини не пов’язана з вакциною.

І тепер як лікар я не можу зрозуміти:

Чому гуманітарна допомога, яка надана на прохання Уряду України в 2007 році для захисту людей від кору і краснухи, не використовується?

Як пояснити світові, що наша держава отримала 9 мільйонів доз вакцини і не дала своїм громадянам доступу до гуманітарної допомоги, в той же час коли ця вакцина могла б врятувати від хвороби мільйони людей в нашій та інших, ще бідніших країнах?

Я звертаюся до Вас шановні співвітчизники.

Медицина, поки що, не знайшла більш ефективного захисту від епідемічних захворювань, як щеплення.

Наше право, як громадян, скористатися цим захистом чи ні, але ніхто не повинен нас цього права позбавляти.

Щиро Ваш,
Микола Проданчук.

3 коментарі(в):

  • О 17 червня 2009 р. о 14:21 , Anonymous aleXPopovich сказав...

    Шановний ви наш Миколо Георгійовичу! Та навіщо ж ви полізли в те смердюче болото під назвою "Політика", Адже ж ви були для держсанепідслужби найкращим шефом. За рік Вашого правління ми всі отримали новенькі Лади 2107, вперше за 14 років моєї роботи головним лікарем сільської СЕС.
    Ми, ваші колеги дуже переживаємо за ВАС. Не давайтеся тим котам до пазурів і повертайтесь, якнайскоріше, до роботи. Хай вам Бог допомагає!

     
  • О 17 червня 2009 р. о 16:29 , Anonymous Людмила Авескулова, президент ВГО "Ліга культури" сказав...

    Крізь призму подій навколо додаткової імунізації в Україні особливо виразно проглядаються ознаки «нашої» специфічної демократії – влади демонічного розгулу – де моральні цінності цинічно знищуються, громадянські права стають розмінною монетою, професіоналізм підміняється профаналізмом. І діюча «вЛАДА» задовольняється суцільним безЛАД-адом.

    Безпідставні намагання владного угруповання чинити показовий осуд за державний провал масової вакцинації проти кору і краснухи чітко характеризують стан цієї системи – приречена неспроможність, а через це – непомірна, безглузда агресія і жага розправи.

    До болі прикро спостерігати всю цю агонію державного регулювання в суспільстві – як в системі охорони нашого здоров’я, так і в захисті наших прав і свобод.

    Думаю, що настав час, коли наші прагнення і діяльність в «Лізі культури» задля захисту наших громадянських та моральних інтересів випробовуються на життєздатність і спроможність розгортання в українському суспільстві морального «наступу».

    По мірі своїх сил я буду допомагати Вам, шановний Миколо Георгійовичу, відстоювати професійні чесноти і людську гідність, маючи доказове переконання у Вашому професіоналізмі і законоповазі, моральності і доброчинності, а головне – у здатності приймати рішення і брати відповідальність, керуючись високою компетенцією і глибокою людяністю.

     
  • О 27 серпня 2009 р. о 11:17 , Anonymous Володимир Куєвда, ВГО "Ліга культури" сказав...

    Аналіз доступних матеріалів в очевидь інспірованій “справі Проданчука” засвідчує живучість і майстерність імітації системного безладу свідомо генерованого й підтримуваного відомими латентними силами як способу реалізації своїх недержавницьких намірів. Матеріали слідства засвідчують логічність дій п. Проданчука як посадовця, що перебував у рамках визначених зобов’язань, а не лише повноважень. Зрозуміло, що інший посадовець вчинив би тотожно. Адже до теперішнього часу АМН України не надала жодної науково обґрунтованої пропозиції щодо власної, відмінної від ВООЗ, стратегії елімінації кору і краснухи в Україні, в тому числі засобами додаткової масової імунізації визначеного контингенту населення.

    За матеріалами випливає очевидний факт розправи над призначеною жертвою, незважаючи на тяжку хворобу п. Проданчука.

    Шановний Миколо Георгійовичу, хай ця нав”язана Вам боротьба надасть волі, сили для одужання. Набирайтеся мужності, ми з Вами і будемо діяти рішуче й самовіддано задля торжества законності й справедливості!

    Агонуюча гідра антидержавності все пришвидшує своє конання і наші зусилля на Вашу оборону будуть належним внеском у цю справу.

     

Дописати коментар

Підписка на Дописати коментарі [Atom]

<< Головна сторінка